Hack Wifi Speed / Kelajuan Internet


Assalamualaikum...
Mungkin ramai yang ada masalah dengan sambungan internet atau broadband anda dah kehabisan kuota...
Bila nak dekat habis bulan je, mula lah kelajuan Internet ni asyik main laju-lembap je.. Jadi bengang pulak bila time last-last ni.


Tapi jangan bimbang, ada cara nak lajukan broadband yang dah habis limit bandwidth atau nak tarik wifi bagi laju.

Singgah Juga : Buang Virus Tanpa Menggunakan Software


Caranya begini :

1. Pastikan broadband dah connect kat laptop atau dah connect dengan wifi.. Kemudian tekan butang logo "start" dan taip "cmd". Bila dah jumpa "cmd" tekan ENTER. Tengok contoh dibawah.




2. Selepas itu, akan keluar satu command prompt dan taip "ipconfig/all" serta tekan ENTER.
 Contoh seperti dibawah ;




3. Bila korang dah tekan ENTER, akan terpapar segala senarai connection. Pilih IP ADDRESS untuk broadband korang sendri. Macam gamabar di bawah IP ADDRESS 10.145.131.178. 
  Rujuk gambar kat bawah ini ;


4. Sekarang scroll down dan taip IP ADDRESS yang korang dah pilih. 
Contoh : 
taip "ping" dan "IP ADDRESS KORANG" taip jugak "-t" dan tekan ENTER macam gambar di bawah. Dan selepas tu akan keluar text macam ni : reply from (korang punye IP ADDRESS)

ping 10.145.131.178 -t


5. Biarkan benda ni jalan selama mana korang online. Korang boleh minimize je benda ni. Kalau nak offline barulah boleh tutup...



6. Kalau nak lagi laju sila taip -L 500
Contoh;

ping -l 500 10.145.131.178 -t
                    @
ping -l 65500 10.145.131.178 -t



Klik gambar untuk zoom in !!

Hack Wifi Speed / Kelajuan Internet Hack Wifi Speed / Kelajuan Internet Reviewed by Amin Azroi on 6:28 PM Rating: 5

6 comments:

  1. Tuk android ad x tuan?

    ReplyDelete
  2. Bro, admin bru upload Wifi Booster Pro.apk ,
    software ni utk tarik speed up wifi hp android.

    http://adf.ly/qix1L

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm.utk wifi je ke?klu utk data connection ley x?

      Delete
    2. Mcm mna nk pkai??

      Delete
  3. ni bila nak pakai baru buat atau pun buat sekali je?
    hrp bls

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. setiap kali buka internet mesti buat macm ni..

      Delete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.