Cara Dapat Unlimited Internet Celcom Dengan Internet Burung Hantu

internet free


Assalamualaikum...

Ada beberapa soalan yang mana mungkin hampir seluruh warga Malaysia akan jawab "Ya !!".
Malah bukan sahaja di Malaysia, di seluruh dunia juga jika diajukan soalan sebegini pasti akan beri jawapan yang sama ...


Ini soalannya :-

Suka dengan Internet ??

Nak dapat free Internet tanpa had ??

Nak internet berkelajuan tinggi ??



haha.. memang tidak asing lagi dunia serba teknologi ni mampu menarik minat semua orang dengan hanya INTERNET !!
Tapi biasalah, dekat Malaysia ni sebenarnya kelajuan Internet taklah seberapa laju dengan negara Barat nun jauh di sana tu..
Lepastu, Harga langganan Internet pulak memang kebanyakannya tak masuk akal !! ( Tapi bukannya semua )


Sebelum ni saya ada post mengenai kelebihan dan kekurangan Magic Sim From Xpax !!
Tapi kali ni admin nak cerita sikit, tahun lepas pihak Celcom dah sebulat suara untuk bagi Internet Unlimited Kuota ni kepada pengguna-penggunanya..
Betul ke ?? Yess !!


Free internet unlimited kuota yang ditawarkan ni juga dikenali sebagai INTERNET BURUNG HANTU ..

Kenapa burung hantu ?? sebabnya Celcom hanya bagi Free Unlimited Kuota pada jam 1 pagi sehingga 7 pagi je ( 1am-7am ).


Dan kena ingat, bukan senang-senang je nak dapat Free Internet Unlimited ni ...
Kita kenalah langgan internet ni dulu. hahaha.. tengok, Celcom pun pandai buat trik ni untuk kepentingan Celcom jugak. Maklumlah, nak untung katakan !!
Tapi, kira terbaikk dan berbaloi lahh Celcom buat macam ni !!
Sebab tu lah saya pun dah lebih tiga kali langgan internet ni..


Singgah Juga: Cara Download Video YouTube tanpa guna Software !!


Macam mana nak langgan dan dapat free Internet Burung Hantu ni ??
Untuk dapat Free Unlimited Internet, kena langgan Internet ni untuk seminggu ataupun sebulan.. kalau harian memang tak jadi.


Cara-caranya :-

1. dail *118#

2. pilih Internet Packs

3. pilih Subscribe to Internet Packs

4. Kalau nak internet bulanan, pilih Monthly

5. Kalau nak mingguan pilih next, kemudian pilih weekly



Untuk Internet bulanan ada 3 pilihan :-

1. RM60 ( 4.5Gb + YONDER MUSIC )
2. RM40 ( 2.5Gb + YONDER MUSIC )
3. RM30 ( 1.5Gb + YONDER MUSIC )


Untuk Internet Mingguan pula ada 2 pilihan :-

1. RM15 ( 800Mb + YONDER MUSIC )
2. RM10 ( 500Mb + YONDER MUSIC )



Apa Itu YONDER MUSIC ??

- YONDER MUSIC adalah satu aplikasi yang mana bergabung dengan pihak Celcom.
- Kita juga boleh dapatkan TOPUP PERCUMA RM10 bila daftar untuk kali pertama dalam aplikasi YONDER MUSIC ni.
- Jangan risau, pendaftarannya adalah percuma.
- Dalam beberapa hari, kita akan dikreditkan RM10 dalam akaun prabayar kita.


Apa kelebihan bila daftar Internet Burung Hantu ni ??

1. Kelajuannya melebihi 600kbps
2. Dapat free minit untuk panggilan ( sama rangkaian )
3. Dapat free Mesej ( sama rangkaian )

Saya syorkan supaya kalau nak langgan Internet bulanan, baik pilih no 3 tu (RM30)..
sebab memang dah cukup banyak 1.5Gb tu.. kita pun taknak la membazir sangat.
Macam saya memang sentiasa langgan Internet bulanan RM30, 1.5 Gb.
Benda free yang saya dapat selain Burung Hantu ialah dapat 75 minit panggilan & 75 SMS..
Tak lupa juga YONDER MUSIC. tapi, saya dah daftar untuk kali pertama.. dalam selang beberapa hari, RM10 masuk dalam akaun prabayar saya.

Lepas kita langgan Internet ni, Celcom akan hantar mesej seperti gambar di bawah :-

celcom unlimited internet










Kalau nak cek baki internet boleh dial *118# >> Internet Packs >> Check Internet Balance.
Cek baki Internet melalui sms pun boleh, taip "MAX STATUS" hantar ke "28882".

Free internet celcom








Prabayar kita kena sentiasa active untuk main internet (belum tamat tempoh)



Selepas nak hampir sebulan langgan Internet, pihak Celcom akan hantar mesej pemberitahuan bahawa Internet kita akan diperbaharui ( caj RM30 )
Kalau kita tak nak langgan dah Internet untuk bulan berikutnya, taip "STOP" hantar ke "28882"

Unlimited celcom internet




Cara Dapat Unlimited Internet Celcom Dengan Internet Burung Hantu Cara Dapat Unlimited Internet Celcom Dengan Internet Burung Hantu Reviewed by Unknown on 2:05 AM Rating: 5

51 comments:

  1. Admin, ade care baru x nak trick nternet free ni? Tolong bls komen saye ye. X nak la bazir duit lg. Nangis

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://ammar0466.blogspot.com/2016/06/celcom-internet-unlimited-kuota-2016.html

      Delete
    2. TERBARU!KREDIT PERCUMA HANYA UNTUK ANDA www.kreditpercuma2017.blogspot.com
      CEPAT....

      Delete
    3. 📶📶📶📶
      www.kreditpercuma2017.blogspot.my

      Delete
  2. Admin, ade care baru x nak trick nternet free ni? Tolong bls komen saye ye. X nak la bazir duit lg. Nangis

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry bro, buat mse ni mmg pyah skit nk hack free internet Celcom ni...
      tpi sya ade whatsapp dngn Dealer Digi tahun leps yg boleh buat sim Ghost free 30Gb Internet setiap bulan... Tpi kne bli la sim tu dlu. ni no dia --> 0193688392 ... tpi xthu la boleh lgi ke x no ni ..
      Tq bro krna sudi singgh Blog ni !!

      Delete
  3. Biasa layan k-drama n j-drama antara 1-2pagi. Tapi now takdapat lagi cuz Burung Hantu dah kene kepit sayap dia takat 10GB sebulan. Biasa la bila Celcom dah bau duit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom pun pandai buat TRICK jugak.. haha..
      Sekarang ni nk tmbh kuota Burung Hantu , Rm2-2Gb & Rm5-10Gb.
      tak patut- tak patut...

      Tq sudi melawat, daptkn tips2 menarik lgi dngn Follow blog ni

      Delete
    2. Hahahahah memang tak patut ..ni yg tengah cri trik mcm dulu2 guna opera ..tolong la kalau ada trik share2 dgn kita orang

      Delete
    3. http://ammar0466.blogspot.com/2016/06/celcom-internet-unlimited-kuota-2016.html

      Delete
  4. Admin, klo ad trick trbaru utk hack kuota internet burung antu share la yer
    Skit ati btol dgn celcom, ari 2 dh elok unlimited burung antu, tibe2 skunk dh limit. Celcom sje je trick soh bli sim kad diorg, kononnya unlimited psstu diorg caj la kaw2.
    Hrp suatu mse nnti ad trick utk hack internet brung antu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni ada dengar crita psal syarikat telco duk perang Call pulak..
      Dulu internet, skarang unlimited call.. jdi, kena bijak la bila bersaing. Celcom tukr ke unlimited call sbb nk tarik lgi rmai user yg kaki gayut.

      Tq sudi melawat..

      Delete
  5. melepas dah nak torrent kaw2..haizz

    ReplyDelete
  6. Saya nak share sikit trick bug Kouta sekarang . Sebab Burung hantu pakai kouta . First time beli internet pack burung hantu . Langgan dua kali . god luck ! Trick ni menjadi dekat simkad saya

    ReplyDelete
  7. xpenah ler stu telco ni fokus tuk stu misi..masing2 nak berebut nak jd top one..bila user da rmai bru mula cekik darah...semua nya duittt jer

    ReplyDelete
  8. xpenah ler stu telco ni fokus tuk stu misi..masing2 nak berebut nak jd top one..bila user da rmai bru mula cekik darah...semua nya duittt jer

    ReplyDelete
  9. ok sini saya ada pernah guna servis ni terbaik bagi unlimited kan kuota

    Cara nak unlimited kuota celcom

    ReplyDelete
  10. Saya nak kenapa bila saya beli internet burung hantu tu yang rm 2 ringgit, x dapat tapi kredit dia potong terus. Da tiga kali da belum sampai juga. Dia suruh tunggu sms mengesah ja. Tapi x ada. Kredit dia da potong terus !"!!"" Kalau macam ini putih mata terus la grrrrr hmmmmm!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. cuba tuan cek baki internet melalui teks mesej,
      taip " ADD ON BAL "
      dan hantar ke " 28882 "

      Kalau ada baki kuota, maknanya tuan dah langgan Internet Burung Hantu Rm2-2gb, INGAT !! hnya pkul 1am - 7am je kuota 2gb digunakan dan laju kaw kaw...

      Trima kasih kerana singgah... :-)

      Delete
  11. celcom boleh unlimited data, dah try yang ni memang jadi, msg di page fb
    www.unlimitedkuota.ml

    ReplyDelete
  12. Macam Mne Nk buat FreeCall utk magic sim nie???hope tuan blog nie balas dan bgi thu mcm mne cara dia...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. nak tuan blog ni jugak reply...
      sya dh cuba cari utk buat FreeCall magic sim, tapi tak jumpa. biasanya dekat *128# ada pilihan untuk free call.

      Sesiapa yg ada jumpa cara nak buat freecall RM1 utk magic sim, sila share kt sini.. OK

      Trima kasih berkunjung !!

      Delete
    2. susah cri freecall rm1 tu....mmg tk ade dlm magic sim...cuma ade sekali dgn internet tu pon kne byr Rm8 utk sehari

      Delete
  13. Kalau sim card tu masuk dlm porta wifi blh guna hack x? Ke mmg config fr phone?

    ReplyDelete
  14. Admin pm wasap saya jap...saya nak tanye something...no sya 0135851792

    ReplyDelete
  15. Ad tp rm1 utk 12 jam jee.... Tp simkad celcome lama.. Celcome x2 memang bergayut la 2 jam lebih then dpt 50mb je data ...

    ReplyDelete
  16. Kalau langgan internet rm30 sebulan,10GB tu untuk sebulan atau sehari?ataupun langgan internet mingguan rm10 lebih menguntungkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat 10gb untuk sebulan pada jam 1am-7am..
      Lebih baik langgan RM30 sebulan.. dah jimat Rm10 kat situ kalau nak dibandingkan dengan Internet mingguan RM10

      Delete
    2. Pilihan A
      Jika langgan 1 bulan = RM30
      Anda dapat :
      Data = 1.5GB = Penggunaan 1 bulan
      BH = 10GB = Penggunaan 1 minggu
      **Tambahan BH = 10GB = RM5
      Jika 1 bulan = 4 minggu = RM30 + RM5 x 3 minggu = RM45 sebulan

      Pilihan B
      Jika langgan 1 minggu = RM10
      Anda dapat :
      Data = 500MB = Penggunaan 1 minggu
      BH = 10GB = Penggunaan 1 minggu
      **Pembaharuan langganan mingguan = RM10 x 4 minggu = RM40 (4 minggu x 500MB x 10GB
      Bermakna :
      1 bulan = RM40 = 2GB data + 40GB BH

      Kesimpulannya:
      Pilihan A = RM45 1 Bulan
      Anda dapat:
      1.5GB data + 40GB BH

      Pilihan B = RM40 1 bulan
      Anda dapat:
      2GB data + 40GB BH

      Ps/ saya pilih B

      Delete
  17. Magic sim kan macam nak lebih kurang sama je sebab Xpax turbo pun ada jugak burung hantu macam magic sim ni. Hurmm .. macam nak sama je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. burung hantu dlm xpax turbo tu bagi data percuma je kan? tiap2 bulan dpt data percuma 10gb kalau pakai turbo tu.

      Delete
    2. 10GB burung hantu kalau tak silap yg pukul 1 sampai 7 pagi tu. Dia bagi 333MB sehari.

      Delete
  18. kalau compare dgn turbo skrg ni rasanya lagi best turbo ni, dah siap bg data percuma 10gb, waktu sama mcm burung hantu dulu (1am hingga 7am), tapi sim burung hantu yg unlimited tu kita kena bayar, turbo ni data burung hantunya tak ada caj tambahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh macam tu pulak. Lain sikit lah dari yang magic sim tu. turbo ni famous dengan burung hantu dan free data. Tengok viral kat fb and web dia.

      Delete
  19. Terima kasih banyak2 ler admin

    ReplyDelete
  20. Terima kasih banyak2 ler admin

    ReplyDelete
  21. xpax belum upgrade pelan ke?
    tambahlah IBH 333mb x cukup ni

    ReplyDelete
  22. Ada limit data bagai susah laa nak guna kalau macam ni. Baik subscribe dengan plan telco lain lagi bagus tak ada limit2 ni. Data pun lagi banyak lah kalau nak banding dengan xpax turbo setakat 333MB je.

    ReplyDelete
  23. 333mb sehari, sebulan dah dpt 10gb, tak kisahlah itu data percuma kan?
    kalau tak cukup boleh beli add on je, add on mcm murah je, rm5 utk 10gb sebulan.

    ReplyDelete
  24. RM5 pun duit jugak tu kalau nak tambah burung hantu. Huhu

    ReplyDelete
  25. kalau credit tak cukup boleh minta org kongsi kredit, skrg main share credit pun boleh dpt voucher percuma utk beli kat 11 street, zalora atau lazada.

    ReplyDelete
  26. share credit tu mcm mana? kali pertama dengar turbo boleh share credit. yg i tau top up mll 11 street apps boleh dpt 10 diskaun je.

    ReplyDelete
  27. Nak tanya la en kenapa sye dah beli internet packs 800mb tapi bila buka youtube dia tulis account offline. Even nak google pun tak boleh. Lepas jam 1 pagi try lagi pun tak boleh.

    ReplyDelete
  28. Salam. Boleh tau tak mcmana nk beli internet guna SMS ke 28882 tu tak? Tab saya ni tab lama, xboleh dail. tu nak tnya sms tu..

    ReplyDelete
  29. Sape thu nak buat pekej y 38 internet 2Gb call celcom-celcom unlimited call

    ReplyDelete
  30. INTERNET MURAH TANPA HAD !!

    ☑ Umobile tiada HAD QUOTA (Support Windows PC/Android/iOS)
    ☑ Celcom bypass quota 80gb (Support Windows PC/Android/iOS)
    ☑ Digi 70sen (Support Windows PC/Android/iOS)
    ☑ Premium Account.
    ☑ Bypass Web Blocked.
    ☑ Root/Non-Root & Jailbreak/Non-Jailbreak SUPPORTED

    Kelebihan Service:

    ☑ Anda boleh guna dimana saja anda mahu PC/Android atau iOS (tetapi TIDAK boleh multiple login dalam masa yang sama)
    ☑ Semua dalam satu harga, tiada cas tersembunyi.

    Price
    ☑ RM20 sahaja sebulan
    http://www.wasap.my/60133697110

    ReplyDelete
  31. Kenape pas pake card celkom sering kuluar iklan di handphone saye.. care menghentikan iklan tersebut bagaimane...

    ReplyDelete
  32. rm 20 unlimited internet.... cari saya di wechat one_zunnur

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.