Tukar Video Youtube ke mp3 secara Online



Assalamualaikum..

Memang kita semua pun dah tahu yang Website Youtube ni gempak gilerr !!
Setiap hari boleh katakan berjuta-juta masyarakat seluruh dunia akan menonton video melalui Youtube..

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Youtube ni silalah ke laman Web Youtube/Wikipedia


Website Youtube ini juga membolehkan kita untuk memuat naik, tonton, rate, share, dan memberi komen untuk video..
Tidak kira samaada Video biasa ataupun musik video yang terbaru semuanya boleh ditonton dengan percuma tanpa perlu berdaftar.
Malah, kita juga boleh Download Youtube ni dengan mudah tanpa menggunakan mana-mana Software..

Tapi masalahnya, kalau kita nak tukarkan Musik Video ke format .mp3 macam mana ??
Boleh ke ?? Senang ke ??

Memang boleh sebenarnya kalau kita nak tukarkan musik video ke format mp3 ni..
Step dia sangat mudah dan kita tak perlu gunakan software pun.. ia boleh di Convert secara online tanpa mengambil masa yang lama..

Seperti yang kita tahu, kebanyakan orang-orang muda, pelajar sekolah, mahupun pekerja pejabat memang gemar mendengar musik mp3 ni. Tak kiralah samaada di SmartPhone, Komputer, dan di dalam Kereta.
Semuanya sukakan lagu.. Ingat !! golongan tua pun suka dengar lagu jugak, kebanyakkannya Lagu Nasyid ataupun berunsurkan ketuhanan.. Budak muda pun dah ramai meminati lagu Nasyid ni. Barulah betul !!



Kalau anda berminat untuk convert musik video daripada Youtube ni ke format Mp3....


Ikut Step dibawah :-

Pergi ke Website www.youtube-mp3.org
Copy Link URL musik video dari youtube yang kita nak convert jadi mp3. Kemudian Paste kan pada box yang diberikan seperti dalam gambar
Kemudian klik "Convert Video" dan tunggu loading beberapa saat ...


Tak tahu nak cari URL dari Youtube ?? tengok caranya di sini..




Selepas selesai Convert musik video, Klik "Download" untuk memuat turun lagu mp3 yang dah di Convert tadi.


Selesai !! Mudah kan ...





Kenapa tak terus je download mp3 di website lain ??
tak payah convert dah ...


Sebenarnya memang banyak website untuk download mp3 ni. Tapi saya sarankan convert guna Youtube ni sebab bukan semua lagu baru atau lagu Melayu yang ada dalam website lain..



Contoh Website mp3 direct Download :-


Mp3Skull

Mp3Juices

WAPTRICKmp3

song365





Tukar Video Youtube ke mp3 secara Online Tukar Video Youtube ke mp3 secara Online Reviewed by Unknown on 4:56 AM Rating: 5

1 comment:

  1. Thanks for sharing ! there is another Mp3 download website name http://freemusicdownloads.worldThis can also convert and Download Mp3 from YoutTube videos. Whatever video you search on YouTube and want to download the Mp3 just type the same Search Query e.g https://www.youtube.com/watch?v=BKLVpDTZOPQ search Query This is the much faster way for Mp3 Downloads.

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.