CELCOM & FREE INTERNET !!

Celcom Free Internet


Assalamualaikum...

Pernah dengar Magic Sim from Xpax ?? Internet dia dapat free basic kan ??

sebenarnya Admin nak share pasal kelebihan dan kekurangan Magic Sim ni la..

Macam yang kita tahu, pada tahun lepas iaitu 2015 Pihak Celcom telah memperkenalkan ciptaan Pek Sim terbarunya yang dipanggil Magic Sim Pack.
Pada tarikh keluarannya juga, Magic Sim ni menjadi H0ts di seluruh Malaysia kerana Sim terbaru ni memang betul-betul Magic....haha....

Apa yang magic ?? Sebenarnya, dengan Magic Sim kita boleh melayari internet sepuas-puasnya 24jam dengan percuma.. Wo0ww !!
Tapi faham-faham je la, Kelajuan internet ni sebenarnya tak laju mana pun. Kalau setakat nak main Whatsapp, COC, Facebook tu boleh la.
Kalau nak download video atau streaming video tu memang berabad la menunggunya..
Kelajuannya hanyalah 64kbps per saat je...Dah orang bagi Free Internet, bersyukurlah apa yang ada !!

Sebenarnya dulu dah ada SimKad macam Magic Sim ni yang dapat Internet asas.
Sim tersebut adalah "#Hotlink Basic Internet" yang diperkenalkan pada tahun 2013 oleh bos kita Ananda Krishnan .. hahaha
Pada pendapat Admin, Celcom mungkin berasa terancam tentang kedudukannya yang kian merudum walaupun beberapa peratus sahaja.
Jadi, Pihak Celcom mengambil peluang untuk mengembangkan lagi rangkaiannya dengan melabelkan nama yang unik untuk Internet asas barunya iaitu MAGIC SIM.

Sememangnya banyak KELEBIHAN Magic Sim ni, tapi pada hakikatnya KEKURANGAN pada Magic Sim ni juga tak dapat dinafikan.


Antara Kelebihan Magic Sim :-

- Harga Pek Sim hanya RM5
- Kredit dalam ada RM3
- Free Basic Internet 64kbps per saat
- Panggilan serendah 2.5sen/Min sama rangkaian Celcom
- Panggilan serendah 10sen/Min ke lain-lain rangkaian
- Rangkaian terluas di Malaysia (Boleh surf Internet di mana-mana)



Beberapa Kekurangan Magic Sim :-

- Tak boleh main Internet jika hayat dah tamat tempoh (Kena TopUp)
- Tak boleh buat jangka hayat 1 tahun @ 2 tahun
- Kadang-kadang Internet lagi slow daripada yang asal (biasa lah tu)
- Tak boleh buat Free Call dekat *128# ( RM1/100Mins )




Macam mana nak tukar Celcom biasa ke  Magic Sim ??

Kita boleh tukar plan ke Magic Sim dengan hantar SMS.

Cth: Taip "MIG MAGIC" dan hantarkan ke "28882"

( Buang pengikat kata " " )

Celcom akan balas untuk penukaran, dan taip "YES"
Caj RM5 akan dikenakan untuk penukaran plan.


Terima Kasih...


CELCOM & FREE INTERNET !! CELCOM & FREE INTERNET !! Reviewed by Unknown on 4:40 AM Rating: 5

23 comments:

  1. Replies
    1. Malas pergi keluar beli kredit?tpi nk dapat kredit percuma dgn mudah goyang kaki saje? haaaaa....saya ada satu penyelesaian..This app called mCent gives you free airtime for trying new apps: https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

      caranya adalah :
      1) pergi ke link diatas.
      2)signup new account
      3)install app mcent

      hanya 3 langkah mudah ini dan anda akan dpt kredit sehingga RM100 +
      tak percaya cubalah install sndiri sbb byk aplikasi yg boleh didownload dlm aplikasi mcent ni...semakin byk install app dan semakin lama kita gna app yg disuggest tu...duit pun bertambah la... rm$$$$$$
      install sekarang dan dapatkam duit anda 😊


      link ~> https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

      langkH ketiga tu install app yg dipanggil mobilexpression..then,sign up pulak kt situ.dia tanya sikit2 maklumlah nk bgi duit percuma ni kang.then baru boleh install mobilexpression tu..smakin lama smpan app tu smkin byk duit mencecah rm 50 mcent bagi kredit.
      janji sabar simpan app tu jgn uninstall pulak. byk lagi app lain yg dpt diinstall tapi sikit je duit klau install yg lain..lebih lanjut kt sni ye http://kreditpercuma2017.blogspot.my/?m=1

      Delete
    2. Malas pergi keluar beli kredit?tpi nk dapat kredit percuma dgn mudah goyang kaki saje? haaaaa....saya ada satu penyelesaian..This app called mCent gives you free airtime for trying new apps: https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

      caranya adalah :
      1) pergi ke link diatas.
      2)signup new account
      3)install app mcent

      hanya 3 langkah mudah ini dan anda akan dpt kredit sehingga RM100 +
      tak percaya cubalah install sndiri sbb byk aplikasi yg boleh didownload dlm aplikasi mcent ni...semakin byk install app dan semakin lama kita gna app yg disuggest tu...duit pun bertambah la... rm$$$$$$
      install sekarang dan dapatkam duit anda 😊


      link ~> https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

      langkH ketiga tu install app yg dipanggil mobilexpression..then,sign up pulak kt situ.dia tanya sikit2 maklumlah nk bgi duit percuma ni kang.then baru boleh install mobilexpression tu..smakin lama smpan app tu smkin byk duit mencecah rm 50 mcent bagi kredit.
      janji sabar simpan app tu jgn uninstall pulak. byk lagi app lain yg dpt diinstall tapi sikit je duit klau install yg lain..lebih lanjut kt sni ye http://kreditpercuma2017.blogspot.my/?m=1

      Delete
  2. Waw murahnyaa Xpax ni .
    Ada sape-sape dah cuba guna?
    Berminat sgt ni tentang Xpax ni. Kongsi sikit sape yg dah guna ni .ekekeke.

    ReplyDelete
  3. Memang murah pun kau jer yang tah bila nak pakai haha.
    Semua orang dah pakai kot. Best try la amek yang setiap bulan tu bayar rm38 best doh dapat free yonder . baru rock n roll ! :D

    ReplyDelete
  4. bagus kenapa ea Xpax ni? Selain daripada unlimited call & yonder music?hmm tak faham sgt .

    ReplyDelete
  5. Firstly ada unlimited call, free yonder music, carry forward internet dan you blh dapat burung hantu iaitu enjoy speed internet at 1am untill 7am , waze without any caj interenet, unlimited call ye ! hehe

    ReplyDelete
  6. weh korang , kalau aku ambil yg weekly rm8 1GB dapat ke internet burung hantu ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ambil yang Rm8 hanya 1GB tak dapat burung hantu kikiki.
      kalo nak blh ambil yang bayaran berbulan-bulan :)
      i dah research kayh , member pun pakai jugak dapat burung hantu ni bagus dapat internt memanjang

      Delete
  7. Free unlimited call ke semua rangkain ke??tak pernah pakai lagi ah

    ReplyDelete
  8. Iyup kalo ke same network dapat la free call to calling yer .
    so pakai la xpax ni banyak benefits taw iolls ! hiks !

    ReplyDelete
  9. kalo tak cukup 1gb tak boleh carry forward lah eh??
    emm kalo internet burung hantu blh ke carry forward ?
    yelahh sbb pukul 1 pagi sampai 7am tu .uishh panda laa mcm tu mata haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuota Burung Hantu boleh carry forward... So, kalau tak abis boleh tambah ke langganan seterusnya...

      Delete
  10. guyss jangan risau lah , internet yang you guys tak guna tu boleh salur kan kepada saya . Ehh haha gurau gurau .
    Kalo you guys amek yg bayar sebulan tu boleh laa forward yer utk sebulan RM38 4GB tu utk maximum carry powed harus 1GB yer awak sakalian hehe.

    ReplyDelete
  11. habis tu memang sure yer kalo tak habis guna 4gb boleh carry forward hihi.
    You guys ni baik la semua i tanya semua korang jawab dgn jelas .
    kalo mcm tu takde pembaziran lah kat sini kan .
    Coverage kalo masuk kampung pun okay jer kan ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jangan risau maaa. Line ni bagus punya . Sebab kalo dah interent laju coverage mesti laju .
      Tak percaya ? contoh i dah pakai ni masuk kampong hulu langat Selangor pun boleh make a call & surf interent okay . haha kurlass tak xpax ni ?
      paling best kalo takd emase nak layariintrnet i akan save 1GB utk carry forward bulan depan . Hihi .
      Best taw nak nak raya ni banayak guna waze. Oh yer waze pulak guna tanpa apa2 caj interent hehe ,
      so jum join iolls pakai xpax haha

      Delete
  12. Ramai sangat yang takut pembaziran internet tak guna hahaha.
    diorg tak tahu ke kalo interent yang tak gunew tu blh carry forward . erkk

    ReplyDelete
  13. Waahh maklumat yang awak semua bagi sangat betul kerana saya telah mengguna xpax ni . mmg best . Internet burung hantu netul2 jadi high speed huhu !
    tak risau sama sekali tentang intertnet hihi .
    I love you guys semua sebab memperkenalkan kan tetang plan ini ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha oh yeke?best kan ?
      saya pun best sgt dapat apa yg dapat tu haha . senang saya nak download video hehehe .
      eh most welcome. kongi bende yg bagus kan mmg budaya kita .
      Most welcome you :)

      Delete
    2. hehe. saya hanya berkongsi sebab kebaikan patut di Kongsi bersama (cewah mcm iklan Tv) haha .
      Iyee jangan risau pasal internet lagi okay ?lepas ni awka boleh la surf tanpa had ekekeke .
      sesame :)

      Delete
  14. Kalau yg unlimited call yg utk sebulan tu boleh buat untuk video call tak eh?

    ReplyDelete
  15. Kalau celcom kata yg free internet basic 500mb dah habis untuk bulan ni.. lepastu mcm mana nk bagi internet tu ada balik?? Please reply

    ReplyDelete
  16. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.