Lajukan Komputer dengan Pendrive sebagai RAM Sementara !!


Assalamualaikum ....

Pernah dengar Pendrive Booster ??

Apa kelebihan Pendrive Booster ni ??

Trik kali ni, saya nak kongsi dengan anda semua tentang cara Lajukan PC kita dengan Pendrive sendiri yang mana kita pun dah tahu fungsi Pendrive ni adalah untuk menyimpan fail-fail atau data-data peribadi kita secara mudah alih dan ringan dibawa bersama ..


Singgah Juga: Tambah RAM Komputer tanpa MODAL




Sebenarnya, Pendrive kita juga boleh buat Booster ... Kelebihan Booster ni adalah kita boleh tingkatkan lagi kelajuan maksima Komputer kita memproses data ...
Jadi, bila kita buat Pendrive Booster ni masalah hang atau lembap pada komputer kita dapat diatasi dengan mudah.

Macam mana nak buat Booster guna Pendrive ??

Saya dah sediakan tutorial bergambar di bawah, cuma perlu ikut langkah tu je... Senang & mudah difahami.
Guna pendrive berkapasiti sehingga 32Gb lagi bagus...
Tapi Ingat !! pendrive tu haruslah kena Format dulu..
Jadi, gunakan Pendrive yang kita tak pakai dah ..



  1. Connect mana-mana Pendrive ke PC, saiz 1Gb pun boleh..  
  2. "Klik Kanan" pada pendrive tadi dan pilih "Properties".




  1. Klik Tab "ReadyBoost"
  2. Tik pada "Use this device"
  3. Saya syorkan supaya buat Full untuk diBoostkan
  4. Klik "Apply" kemudian "Ok"






Dah selesai dan tengok kapasiti Pendrive tadi..
Ia akan jadi Full !!





Bila kita buka dalam Pendrive tadi, akan ada Ikon Jam & Pendrive..
Maknanya ianya berhasil Booster !!






 
Pemberitahuan !!

Bukan semua Pendrive boleh buat Booster, ada beberapa Pendrive yang Unsupport PC anda ...






Terima Kasih !!


Lajukan Komputer dengan Pendrive sebagai RAM Sementara !! Lajukan Komputer dengan Pendrive sebagai RAM Sementara !! Reviewed by Unknown on 6:00 AM Rating: 5

1 comment:

  1. Malas pergi keluar beli kredit?tpi nk dapat kredit percuma dgn mudah goyang kaki saje? haaaaa....saya ada satu penyelesaian..This app called mCent gives you free airtime for trying new apps: https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

    caranya adalah :
    1) pergi ke link diatas.
    2)signup new account
    3)install app mcent

    hanya 3 langkah mudah ini dan anda akan dpt kredit sehingga RM100 +
    tak percaya cubalah install sndiri sbb byk aplikasi yg boleh didownload dlm aplikasi mcent ni...semakin byk install app dan semakin lama kita gna app yg disuggest tu...duit pun bertambah la... rm$$$$$$
    install sekarang dan dapatkam duit anda 😊


    link ~> https://mcent.com/app/?mcode=Z91Q30&tcx=OTHR

    langkH ketiga tu install app yg dipanggil mobilexpression..then,sign up pulak kt situ.dia tanya sikit2 maklumlah nk bgi duit percuma ni kang.then baru boleh install mobilexpression tu..smakin lama smpan app tu smkin byk duit mencecah rm 50 mcent bagi kredit.
    janji sabar simpan app tu jgn uninstall pulak. byk lagi app lain yg dpt diinstall tapi sikit je duit klau install yg lain..lebih lanjut kt sni ye http://kreditpercuma2017.blogspot.my/?m=1

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.