2 Cara Elakkan Whatsapp Hang atau not responding !! [Group]

lajukan whatsapp

Assalamualaikum...

Kali ni saya nak share cara cepatkan proses WHATSAPP di Smartphone..
Sebenarnya kita pun tahu punca whatsapp Hang atau Leak disebabkan Whatsapp Group yang terlalu banyak.
Terlalu banyak takpe lagi, ni yang terlalu aktif yang menyebabkan setiap kali kita on data atau wifi je, confirm lebih 100 notification daripada setiap satu group.. Group dah la lebih daripada 10... haishh !!
Kalau kita perasan, ahli group pun kebanyakkan sama je.. setiap group mesti ada orang sama, cuma nama group je yang membezakan ..
Penat2..

Jadi, perlu ke kita Left Group ?? kalau ikutkan hati memang dah left, tapi sebab nak jaga hati kawan la katakan.. karang kena kutuk pulak, tak pasal2 dapat dosa kat member.. Sayang la member tu sikit.. huhu


Jadi, saya ada cara nak elakkan Whatsapp selalu jem.. ni pun dapat daripada Whatsapp Group .. haha
#HidupCopyPaste


CARA 1 :

Mudah je caranya, ikut step berikut :-

1. Pergi ke Whatsapp "Settings"
2. Tekan "Data Usage"
3. Kemudian, tekan "Network Usage"
4. Akhir sekali, cari dan tekan pada "Reset statistics"


Dia cuci semua fail cache yang kita guna sebelum ni.. Jangan Risau !! Dia tak delete fail lain.

Kita boleh tengok berapa banyak penggunaan data yang kita guna sebelum ni.. Beribu-ribu kb dah kita guna.
Rajin-rajinlah cuci ye.. Barulah Laju !! Selamat mencuba dan tak payah Left Group .. haha




CARA 2 :

Ikut step dibawah :-

1. Pergi ke 'Whatsapp Settings'
2. Tekan 'Chats'
3. Tekan 'Chat History'
4. Pilih samaada nak 'Clear all chats' ataupun 'Delete all chats'


* Peringatan !! cara ke-2 akan menyebabkan semua chat boleh terpadam... Jadi, hati-hati bila clear atau delete all chats.. Kalau ada chat yang anda sayang, jangan guna cara ni ..



 
2 Cara Elakkan Whatsapp Hang atau not responding !! [Group] 2 Cara Elakkan Whatsapp Hang atau not responding !! [Group] Reviewed by Unknown on 1:15 AM Rating: 5

No comments:

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.