Trick Dapatkan Password Wifi dengan Android Phone

trick wifi password

Assalamualaikum...

Seperti tajuk kat atas tu... Saya nak share satu Trick dapatkan Password Wifi tanpa HACK..
Boleh ke dapat Password Wifi walaupun tak hack ??

haha... Sebab tu saya tulis tajuk post ni 'Trick', bukannya 'Hack'.
Baiklah sebenarnya banyak cara untuk hack password wifi ni.. cuma saya masih dalam pelajaran untuk cari cara baru hack wifi password.

Cuma kali ni saya nak bagi trick je macam mana nak dapatkan password wifi jiran sebelah rumah kita.
Caranya mudah.. Tapi ingat !! sebelum buat trick ni, anda mestilah ROOT handphone terlebih dahulu.
Kalau Handphone tak di root, trick ni takkan berjaya. Macam mana nak root ??
pergi ke link ni.. Cara Root semua jenis SmartPhone Android

Kalau handphone dah root, terus langkau ke langkah seterusnya...
Sebenarnya cara ni dapat tunjuk password wifi yang kita pernah connect sebelum ni. Cuma perlu guna Aplikasi Wifi Key barulah password wifi yang terdahulu dapat kita tengok.
Download terlebih dahulu:-

Download Wifi Key.apk

Selesai download, Install aplikasi tadi..
Buka aplikasi yang baru install tadi


Bila buka aplikasi tadi.. Akan muncul popup minta permission daripada root.
Tekan Allow 




Kemudian, bila buka aplikasi tadi.. 
Wifi akan muncul dan sekali password wifi akan dipaparkan.
Yang saya hitamkan tu adalah nama wifi dan password wifi.




Langkah Ke-2

Cara nak dapatkan password wifi jiran kita yang tak nak share password wifi...
Ikut step dibawah :-

1. Pergi ke rumah jiran yang ada wifi tadi
2. Cakap kat dia, kita nak pakai wifi kejap je.. ada benda penting nak hantar kat whatsapp.
3. Mintak dia tuliskan password wifi tadi.. bukannya mintak password kat dia.
4. Settle !! buka aplikasi tadi dan kita dapat tengok apa password wifi dia tadi.
5. Copy & paste password dia dan simpan je kat mana-mana folder text.
6. Tunjuk kat dia lepastu cakap : Tengok ni, aku dah forget wifi rumah kau.. Trima kasih !!
7. Done !!

*Penting: Minta 'tulis password' tak sama dengan minta 'password' jiran.

*Penting lagi: buat je step ke-6 tu, kalau tak kemungkinan besar dia tukar password wifi lain... Hati-hati !!


Terima kasih kerana melawat !!




Trick Dapatkan Password Wifi dengan Android Phone Trick Dapatkan Password Wifi dengan Android Phone Reviewed by Unknown on 3:09 AM Rating: 5

1 comment:

  1. artikelnya sangat bagus gan dan mudah di pahami saya gan, kalok anda butuh Domain kunjungi di www.jualdomainhostingmurah.com

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.