Hack Internet Percuma Celcom/Unblock guna Opera Mini



Internet percuma Opera Mini !!


Assalamualaikum..

Pernah dengar Aplikasi Opera Mini ??
Opera Mini ni adalah platform browser seperti Chrome Browser atau UC Browser..
Kalau kita guna Opera Mini ni, masa buffering page akan menjadi lebih pendek dan kuota Internet kita pun boleh dijimatkan berlipat kali ganda..
Untuk trik kali ini saya nak share trick internet percuma dengan opera mini.
saya sendiri dah cuba trick ni. masih berfungsi sehingga Hari Ini
Dah cuba dekat h/p android yang lain , ternyata berkesan.
Anda boleh main internet ni sampai bila-bila..

Bukan sahaja Internet Free boleh buat, malah kita juga boleh buka Website yang diBlock daripada WIFI kat tempat pejabat kita bekerja... Contohnya: Facebook

Ikut step dibawah dan lihat hasilnya !!


 Telah Dikemaskini ( 1/08/2016)

1. buka setting >> wireless and network >> mobile networks >>access point name...
2.reka New APN..



NAME : Opera free
   APN : celcom3g
            MMSC : not set
MMS PORT : not set
AUTHENTICATION TYPE : PAP
APN TYPE : default

yang lain tinggalkan kosong....



Download Opera Mini : [ Updated ]

Download Sini

Mirror Link



 P/S :  pastikan kadsim celcom anda belum tamat tempoh dan topup mesti bawah RM1, 
          kalau tak, dia akan telan duit anda...

Pastikan trick ni menjadi..
kalau tak jadi..

Please Comment...   kerjasama anda amat dihargai :-)


Hack Internet Percuma Celcom/Unblock guna Opera Mini Hack Internet Percuma Celcom/Unblock guna Opera Mini Reviewed by Unknown on 12:36 PM Rating: 5

98 comments:

  1. thenx admin..
    jdi gak akhirnyer =)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. trick ni msih boleh paki lgi.....

      terima ksih krna kunjungi blog ni

      Delete
  3. Sy download opera mini fast-web-browser betul ke

    ReplyDelete
  4. Admin,thnk ,dh 2 trick sya dpt dri sni.Trma kasih

    ReplyDelete
  5. bro fone aq x ada apn type internet.. yang ada cuma mms, supl dan wap.. mcam mna bro..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x ada apn type, boleh diabaikan..
      sesetengah phone setting nya berbeza. TQ

      Delete
  6. Bang...aku punye internet plan berbaya masih xtif...aku dah buat step yg abg ajar tu...bile aku save n click kat proxy yg bru,die automatic bertukar semula ke proxy yg lame....mcm mane ye...

    ReplyDelete
  7. Bang...aku punye internet plan berbaya masih xtif...aku dah buat step yg abg ajar tu...bile aku save n click kat proxy yg bru,die automatic bertukar semula ke proxy yg lame....mcm mane ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bro bgi respon, Trik ni telah di Update.. ( Worked )

      Delete
  8. Baru nak try.. masih bole guna lagi ke trick ni.. tq

    ReplyDelete
  9. Baru nak try.. masih bole guna lagi ke trick ni.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trick ni boleh pakai lagi, saya pun masih menggunakannya..
      Yang penting, Kredit kena hidup (Belum Expired)..

      Tq bro sudi melawat !! Nak ilmu & trick menarik yang fresh, sila Follow blog ni dekat "Join This Site"

      Delete
  10. Replies
    1. untuk ios tak boleh sebab Opera Hack ni untuk Android User je.
      (Android App- .apk) & (IOS App- .ipa)

      Tq for visited !!

      Delete
  11. assalamualaikum. admin klau sim magic bleh guna ke trick ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam .... Mana mana pack Celcom boleh guna trick ni. Yang penting tarikh belum EXPIRED.

      Tq sudi melawat !!

      Delete
  12. Trick tak menjadi. Saya dah ikut config apn tu kecuali
    APN Type sebab hanya ada default,mms,supl dan wap sahaja. Plan celcom saya ialah magic sim. P/S:tarikh belum expired

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih memberi respon..Kemungkinan kes ini berlaku disebabkn jenis SmartPhone yg berlainan.. Dan Saya dh Update Terbaru 28/04/2016.
      Tukar APN TYPE: default

      Jika msih tak jadi, sila mklumkn kpd saya utk dibuat rujukan dn kemaskinian..
      Terima Kasih

      Delete
    2. admin, boleh bagi link nak download opera tu tak. .saya xdapat buka link yg admin sediakan tu. .

      Delete
    3. Terima Kasih Bro, Saya dah update link download terbaru..
      kedua-dua link berfungsi buat masa sekarang !!

      Delete
  13. Bro nak tanya , semua versi opera mini boleh guna ke (contoh yg latest version ada huruf m hijau) ataupun versi yg bro bagi link ni sahaja? Ataupun semua versi opera mini boleh pakai? Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan smua Opera Mini boleh buat, tpi Link di ats boleh buat trick ni.. Terima Kasih

      Delete
  14. Admin bgi no wsap nak contact ..tq min

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila bgi no whatsapp anda .. nak elak spam Mesej.
      Boleh bertanya msalah Komputer/Software/Android/buatduit

      - Tiada Iklan tanpa persetujuan
      - Boleh share Blog anda (Blog unsur 18+ akan dibuang)
      - boleh sewa tapak iklan (Akan Datang)

      Delete
    2. salam admin..
      tlg wasap saya..ajar guna trick ni
      0135148796

      Delete
    3. salam admin..
      tlg wasap saya..ajar guna trick ni
      0135148796

      Delete
  15. Tq admin..mnjd :)
    Ni bleh gne tok opera je ke or browser len pn bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome... ya !! trick ni utk Opera kt ats tu je. Browser lain tak mnjadi.

      Trima Kasih sudi melawat dan brtanya. hrap dpt membantu lagi
      Follow blog ni utk tidk terlepas Update2 terkini

      Delete
  16. Replies
    1. Yup sis.. masih boleh pakai trick ni.

      Delete
  17. Replies
    1. Ya !! trick ni masih berfungsi ...
      Trima Kasih

      Delete
  18. Buka youtube guna opera mini mmng x bole eh?

    ReplyDelete
  19. Buka youtube guna opera mini mmng x bole eh?

    ReplyDelete
  20. Selamat berpuasa kepada semua..sapa2 yg dah boleh tlong ajar saya..pm 0195701285

    ReplyDelete
  21. Admin buat group telegram or whatsapp lah senang nk thu perkembangan semasa. Tq

    ReplyDelete
  22. Klau trik ni menjadi, browsing dan download speed lebih laju dari kelajuan internet basic magic sim tak?

    ReplyDelete
  23. kne download opera mini dlu ker admin?

    ReplyDelete
  24. Kalau boleh, boleh upload tak screenshot setting apn supaya tak bingung? Tq

    ReplyDelete
  25. Kalau boleh, boleh upload tak screenshot setting apn supaya tak bingung? Tq

    ReplyDelete
  26. Download opera mini jenis ape ye??yg dh hack ke

    ReplyDelete
  27. maaf semua.. saya tak dpt blas smua komentar anda.

    NOTIS: trick ni masih berkesan dan perlu gunakan Opera Mini yang telah disediakan. Sila download Opera Mini pada link diberikan.

    ReplyDelete
  28. Kenapa tidk bole downloaf operamini dlam link yg di sediakan..ya sapa bole ajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara Download Opera Mini diatas :-

      Klik Link Download -> Tunggu 5 saat -> Klik "SKIP AD" -> Ulang langkah 2,3 -> Klik Download -> DONE !!

      Terima kasih.. jika masih ada masalah dalam download file, saya akan share cara download di laman web Hackersmode ni...

      Delete
  29. Kalau download opera mini dkt playstore xjd ke ? Heee ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah download di play store yg latest version.. dan hasilnya tak barjaya trick ni.
      Kalau nak buat trick ni, ikut je step yg sya berikan di atas tu.
      Download dulu Opera mini pada link yg diberikan

      Delete
  30. assalam admin boleh share canne cara nk buat configer http injector data unlimited. utk celcome weekly 10 dan monthly30.guna sim burung hantu..
    please..

    ReplyDelete
  31. assalam admin bleh bagi tric canne nak buat configer http injector dan ssh unlimited untuk celcome wekkly dan monthly burung hantu..m

    ReplyDelete
  32. dah mati akal buat trick nih..x menjadi data still kena tolak..canne erk.sy guna proxy dari us bleh ke?tp msih aktif.acc ssh ip host dah buat..so ada yg salah ke..tolong sy admin..please..01139448709 telegram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. follow second instagram admin ni : topbisnes

      saya buat bisnes dan masih belajar dalam bab2 hackers ni..
      support ye..

      Delete
  33. dah mati akal buat trick nih..x menjadi data still kena tolak..canne erk.sy guna proxy dari us bleh ke?tp msih aktif.acc ssh ip host dah buat..so ada yg salah ke..tolong sy admin..please..01139448709 telegram.

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum admin mcm mne ea nk tau trick kite buat dah jdi ke x

    ReplyDelete
  35. Xdapat download opera tu. .22 link jd iklan je lepas skip 5 sec. .

    ReplyDelete
  36. Takdapt la nak download opera tu... admin whatsapp sye blh...0138672258

    ReplyDelete
  37. Takdapt la nak download opera tu... admin whatsapp sye blh...0138672258

    ReplyDelete
  38. Bro,its work,tq so much..but now i ade pakej postpaid celcom first gold 5g, dia telan quota sedia ade x?ke masok dlm bil nnti? Kang download2 punah bil smpai rm500..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik.. sama-sama. tapi saya tak pasti pelan postpaid kena caj bayaran atau tak. Sebab saya tak pakai postpaid.. huhu.
      Saranan saya, tunggu dulu sampai cukup bulan, kalau bil murah maknanya tak kena caj la tu..

      trima kasih kerana melawat !!

      Delete
  39. Admin.. saya da download link yg bro bgi tpi xmenjadi. Knpe ye? apn saya ikut mcm yg kt atas..mohon admin tolong. Ni no sye 0136778393/0176967115

    ReplyDelete
  40. Salam. Trik ne masih boleh guna ke

    ReplyDelete
  41. Tlng mej sy... xdpt dowmlop opera mini.tuk no celcom sy.. 0118846808

    ReplyDelete
  42. Tq sifu share trik mmbang biru ni..tumpang menyedut pa pe pn tq..

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Maaf ye., utk trick ios, saya tak tahu..
      Sebab tak pakai Iphone.. huhu !!

      Trima kasih melawat !!

      Delete
  44. Replies
    1. utk trick digi, boleh ke channel telegram.me/suicidesquadtricking

      terima kasih melawat !!

      Delete
  45. Replies
    1. Cara download :-

      1. Klik link Download
      2. Tunggu iklan 5 saat, tekan SKIP AD
      3. Untick 'Download Offers'
      4. Klik 'Download'

      Trima kasih !!

      Delete
  46. Bos..trick ni utk guna opera mini shj ke??...maksodnya utk wasap wechat insta x bleh ke?

    ReplyDelete
  47. Internet ni boleh guna untuk opera jer ke

    ReplyDelete
  48. mohon pencerahan Admin , 10 -15 kali mncuba download opera mini brdasarkn link yg diberi ttapi masih gagal .hati sayu , dmna lg Opera mini trsebut boleh dmuat trun ? Trima kasih sudi rep .

    ReplyDelete
  49. Saya minta maaf kpd sesiapa yg saya tak sempat balas komen..
    Trick ni hanya untuk Opera Mini yg saya beri, Masih berfungsi..

    HANYA UNTUK ANDROID SAHAJA !!

    ReplyDelete
  50. admin pm nombor ni. 0104191762 wasap... to long tunjuk ajar plsss.
    tq admin

    ReplyDelete
  51. boss buat group WS snang ckit nk thu prkmbangan hack...leh WS sy x...hihi 0148467436

    ReplyDelete
  52. Salam admin tlg ajar sy.013 545 2630

    ReplyDelete
  53. Assalam admin,saya dah ikut step tu,tapi kenapa xmenjadi..apn yg admin suruh buat tu boleh connect internet,tapi kenapa bila buka opera app yg saya downdoad mengikut link yg diberi admin,softwere tu mengatakan yang opera xdapat connect pada internet,and dia suruh refer pada setting.why?

    ReplyDelete
  54. Assalam admin..tlg pm whatsapp sya 0195076437...sya kurg faham lh

    ReplyDelete
  55. Boleh jadi lagi ke trik ni skrg dh (2/10/2016)

    ReplyDelete
  56. Admin nak tanya , kalau kita masih ada quota ,dya akan makan dulu quota tu dulu ke ? Sebab saya dah ikut syarat yg admin bgi . Semua dah siap guna apn dan download opera mini tu . Intrnet berjalan slow laa , atau xmenjadi .. ?? Harap rply

    ReplyDelete
  57. Salam.bro admin internet unlimited ke???

    ReplyDelete
  58. Salam.bro admin internet ni unlimited ke???mohon dibls...

    ReplyDelete
  59. kalau tune talk bleh tak..kan dia guna line celcom..

    ReplyDelete
  60. masih boleh guna ka trick ni..??

    ReplyDelete
  61. Link nya kok gak bisa di download ya bang...??

    ReplyDelete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.