Surf Internet tanpa diketahui dengan Mask Ip Address !!

Buka Web yang Diblock




Assalamualaikum...

Terima kasih sebab masih setia dan rajin lawat blog ni. Kali ini Admin nak Share sikit trik terbaru atas permintaan user yang memberi komen tentang masalah Buka Laman Web Yang Diblock Menggunakan PROXY..

Mungkin ramai yang tak tahu apa fungsi Proxy ni, admin pun tak tahu banyak tentang proxy ni..
Tapi yang admin tahu adalah bila kita Ubah IP Address dengan Proxy ni, kita boleh buka laman web yang kerajaan kita Block !!

Terutamanya bila kita connect wifi di sekolah, automatic Facebook kita tak boleh buka...
Kenapa Pihak Kerajaan Malaysia block laman web Facebook ni ??
Sebenarnya banyak sebab kenapa Pihak Kerajaan block FB ni.. Mereka taknak pelajar-pelajar sekolah lalai atau leka bermain FB ni, sebab kesannya amat besar seperti pelajaran boleh terabai jika pelajar sekolah diberi peluang untuk bersosial media ni.. Biasalah zaman sosial teknologi katakan..
Macam-macam perkara buruk boleh terjadi...


Singgah Juga: Buka Web diBlock Guna PROXY [Updated]


HaHaHa, cakap banyak pun tak guna jugak kalau duk membebel je.. ok lah, ni Admin bagi trik baru untuk buka Facebook yang diBlock Sekolah.

Ingat, admin syorkan trik ni untuk CIKGU-CIKGU dan STAF je ...
Kesian, mangsanya Cikgu lah yang kena, tak dapat main FB..


Download Software PSIPHON untuk PC




Kalau anda suka main FB di SmartPhone Android, Aplikasi Psiphon juga boleh digunakan..


Download Aplikasi PSIPHON untuk ANDROID


Kalau ada masalah tentang penggunaan PSIPHON ni, boleh ajukan di ruang K0men...

Share lah dengan rakan sepejabat anda, boleh main Fb puas-puas.. hehe.... TQ

Surf Internet tanpa diketahui dengan Mask Ip Address !! Surf Internet tanpa diketahui dengan Mask Ip Address !! Reviewed by Unknown on 2:48 AM Rating: 5

5 comments:

  1. Macam mana nak gune kat android...kene connect je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes... connect je kalau android...
      pastikan Logo "P" muncul kat ats sekali belah kiri bila connect..
      Tq

      Delete
  2. aq lama sdh tahu pasal ip ni....ingat klau tak tahu guna psiphon jgn di gunakan...klau buka fb,maybank2u,twitter dan apps lain boleh dibuka oleh company negara lain....sebab psiphon ni guna ip server negara lain dan ip malaysia tdk digunakan jika sdh connect psiphon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp... betul tu. Kalau boleh laman web seperti maybank2u, paypal dan website yang simpan duit ni jangan buka dengan Psiphon.. memang risikonyanya tinggi !!
      Kalau Fb ataupun media sosial tu rsanya ok lagi, sbb saya pn kekadang guna Psiphon ni ..
      Terima kasih Ahmadzulxd32 sebb lawat dan komen di blog ni.

      Delete

SPAM Comment NOT ALLOWED !!

Powered by Blogger.